Инфо

27. јун 2022.27. јун 2022.
Бета

Бета

Пошта Србије почела да издаје ваучере за путовања у Србији

Пошта Србије почела је данас са издавањем 200.000 ваучера за путовања у Србији након што је Влада Србије данас усвојила Уредбу о условима и начину доделе и коришћења средстава за подстицање унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Србије за 2022. годину.

"Као што је најављено, почели смо данас да издајемо молбе за ваучере. Предузели смо све неопходне радње како бисмо изашли у сусрет грађанима и чекали смо да Влада донесе данас потребну уредбу", рекао је в.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић.

Он је истакао да очекује да ће бити велико интересовање за ваучере и подсетио да 95.000 грађана који су у ранијем периоду аплицирали и добили ваучере од 5.000 динара сада имају право на додатних 10.000 динара.

Молбе за додатних 10.000 динара ће грађани моћи да поднесу од среде 29. јуна, а потребна документација се не разликује од оне која је била потребна и раније.


"Велико интересовање наших грађана је било и претходних година када смо издавали ваучере. То је помоћ становништву да на јефтинији начин дођу до летовања и зимовања. Мислим да је важније то што ће велики број наших грађана своје право и жељу да потроше годишњи одмор то учинити у Србији", рекао је Ђођевић на конференцији за новинаре.

Право на ваучере, који морају да се искористе до 31. октобра ове године, имају пензионери, незапослени, корисници посебне накнаде, права на негу другог лица, радно ангажована лица чија примања не прелазе 70.000 динара, ратни војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, као и студенти.


Сви заинтересовани који желе да преузму ваучере потребно је да са уверењем, личном картом и резервацијом у угоститељском објекту, за најмање пет дана боравка, дођу у пошту и попуне захтев. Њима ће ваучери бити испоручени на кућну адресу.

Како је Влада данас саопштила, током 2022. године већ је издато, а у одређеном делу и искоришћено 100.000 ваучера у вредности 5.000 динара, чиме се стимулише боравак домаћих туриста у Србији и утиче на продужење просечног броја ноћења домаћих туриста.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa