Инфо

28. јун 2022.28. јун 2022.
фото: Бета

фото: Бета

Пронађено 46 мртвих миграната у приколици камиона у Тексасу

Најмање 46 људи за које се верује да су мигранти, пронађени су мртви у напуштеном камиону приколици код Сан Антонија у америчкој држави Тексас, објавили су јуче амерички званичници.

"До сада смо преузели око 46 тела", рекао је новинарима шеф ватрогасаца у Сан Антонију Чарлс Худ који је додао да је преузето 16 повређених, медју којима четворо деце, и да су било "свесни" приликом пребацивања у болнице.

Сан Антонио који је удаљен око 250 километара од америчко-мексичке границе један је од главних транзитних рута за кријумчаре људи, наводи Би-Би-Си (ББЦ).

Кријумчари људима често користе камионе да превозе илегалне мигранте када их покупе у удаљеним зонама после њиховог преласка границе САД.

Такво путовање је изузетно опасно посебно пошто су возила ретко климатизована и превожени путници брзо остану без воде.

Шеф ватрогасаца рекао је да су пацијенти које су видели били врели на додир, патили су од топлотног удара, изнурености од врућине и дилу. а нису пронашли ни трунку воде у возилу.

"Ти људи су имали породице... вероватно су покушавали да нађу бољи живот. Ово је заиста ужасно, људска трагедија", рекао је градоначелник Сан Антонија Рон Нирнберг.

Мексички министар спољних послова Марсело Ебрард изразио је жаљење преко Твитера због "трагедије" и рекао да ће иако се не знају држављанства жртава мексички конзул отићи на место трагедије.

Републикански гувернер Тексаса Грег Ебот одмах је искористио драму да за то оптужи демократског председника Џоа Бајдена.

"Ови мртви су Бајденова одговорност. Они су резултат његове смртоносне политике отварања граница", рекао је гувернер.

Долазак илегалних миграната у САД знатно је порастао после избора Џоа Бајдена мада он покушава, од доласка у Белу кућу , да заустави прилив миграната и поверио је то питање својој потпредседници Камали Харис.

У 2017. години догодила се слична трагедија, када је десет мигранта пронађено мртво у прегрејаној приколици камиона паркираној на паркингу близу Сан Антонија.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa