Инфо

15. август 2022.15. авг 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

РФЗО: Без непотребних одлазака на шалтер – апликација мРФЗО ускоро доступна

Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) Србије објавио је данас да развија апликацију мРФЗО за паметне телефоне и таблете, која ће свима омогућити брз и једноставан увид у податке из матичне евиденције, односно, да без одласка на шалтер, осигурана лица дођу до података о поднетим пријавама на обавезно социјално осигурање, овери здравствене картице, надлежној испостави и слично.


Ова апликација ће у неколико кликова показати преглед потврда за ослобађање од плаћања партиципације, стоматолошких потврда, овере помагала, затим преглед боловања, путних трошкова, ИНО образаца и оцене лекарских комисија, наведено је у саопштењу.

Истакнуто је да ће за децу старију од 15 година, родитељ као носилац осигурања, имати могућност прегледа основних података, али подаци о оствареним правима детета старијег од 15 година неће бити доступни родитељу, јер се апликација развија у складу са свим прописима који се односе на заштиту података о личности и права пацијената.

Мобилна апликација РФЗО биће доступна осигураним лицима једноставним преузимањем преко Google Play Store, Apple App Store и AppGallery.

Предвиђена су два начина приступа апликацији – преко ЛБО и броја здравствене картице или преко мејла и лозинке.

Од начина приступа зависи и сет података за које може да се изврши преглед.

Приступ помоћу ЛБО и броја здравствене картице омогућиће ограничен увид у податке, због заштите података о личности.

Приступ путем мејла и лозинке, који подразумева и претходну верификацију налога од стране овлашћених лица у РФЗО, омогућиће увид у све доступне податке и приступ свим функционалностима.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa