Инфо

3. септембар 2022.3. сеп 2022.
Друштво математичара Србије logo

Друштво математичара Србије logo

Друштво математичара Србије: Три медаље за ученике из Србије на информатичкој олимпијади у Румунији

На Јуниорској балканској информатичкој олимпијади у граду Дорохој у Румунији, ученици из Србије освојили су три медеље и једну похвалу, саопштило је данас Друштво математичара Србије.

Ученик првог разреда Математичке гимназије у Београду Војислав Андрић освојио је сребрну медаљу, а ученик осмог разреда Основне школе "Бановић Страхиња" у Београду Константин Пашић добио је похвалу.

Ученик осмог разреда Основне школе "Анта Богићевић" у Лозници Јован Кулезић и ученик осмог разреда Гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду Стефан Шебез освојили су бронзане медаље.

Руководиоци екипе биле су Марија Тасић са Педагошког факултета у Врању и Јелена Матејић са Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу.

Јуниорска балканска олимпијада одржана је од 29. августа до 3. септембра, а учествовало је 47 такмичара из 12 земаља, објавио је Друштво матичара Србије на свом сајту.

Четворочлана екипа Србије одабрана је на основу низа такмичења овогодишњег циклуса у организацији Друштва математичара Србије, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Наведено је и да је Андрић уписао други разред, а Кулезић и Шебек први разред Математичке гимназије у Београду док Пашић сада похађа први разред Рачунарске гимназије у Београду.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa