Инфо

27. септембар 2022.27. сеп 2022.
Светски дан туризма у Шапцу пригодно обележен

Светски дан туризма у Шапцу пригодно обележен

Светски дан туризма обележава се 27. септембра. Туристичка организација града Шапца поводом овог датума угостила је ученике Економске школе "Стана Милановић" са смера туристичко - хотелијерски техничар.

Мирјана Јовановић, Живорад Опанковић, Тамара Пејић


Дипломирани туризмолози Тамара Пејић, Мирјана Јовановић и Живорад Опанковић ученицима су представили рад ТОШ-а и говорили им о могућностима које ово занимање пружа. Такође су их упутили у рад високошколских установа које образују туризмологе, како и чиме се могу бавити уколико одлуче да не наставе даље школовање на факултету.

Марина Радојичић


-Одабрала сам овај смер пре свега зато што волим путовања, али волим и рад са људима, комуникативна сам. Волела бих да будем туристички водич или туризмолог. Желела би да се једног дана бавим нечим у вези тога, у туристичкој организацији или хотелу, наводи Марина Радојичић, ученица друге године Економске школе.



Неки од присутних ученика већ су познати запосленима у ТОШ-у, јер су као волонтери учествовали на манифестацијама. Ова посета представља наставак сарадње две установе.

Тамара Пејић


-На један пригодан, а пре свега едукативан начин Туристичка организација града Шапца је, у сарадњи са Економском школом "Стана Милановић" и ученицима туристичког смера обележила овај дан. Била је прилика да једно одељење дође у ТОШ и да виде како ово функционише и која нам је основна делатност, као и које манифестације организујемо. Присетили смо се и претходне две године када туристичком сектору у целом свету није било лако због пандемије ковида и ово је била прилика да наведемо примере добре праксе како смо ми у Шапцу радили у протеклом периоду. Информисали смо их у вези најбитнијих ствари када је у питању њихова струка. Ово су наше будуће колеге из области туризма. Многи од њих ће наставити да иду тим путем. Искористили смо прилику да их информишемо о томе који све факултети за туризам у Србији постоје, какви су услови за упис, какве испите имају и какво знање и звање стичу, рекла је Тамара Пејић из ТОШ-а.

Слоган овогодишњег Светског дана туризма је "Преиспитивање туризма".
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa