Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вучић и Хил о сарадњи, енергетици, Западном Балкану

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са америчким амбасадором Кристофером Хилом о билатералним односима и јачању сарадње у свим областима, укључујући енергетику и о кључним проблемима у региону Западног Балкана.

Како је саопштено из кабинета председника Србије, Вучић је истакао да је Србија посвећена јачању економских и билатералних односа са САД и да је у том контексту задовољан разговорима које је у Њујорку, током Генералне скупштине УН, имао са бројним званичницима америчке администрације, али и пословним људима који су исказали интересовање за сарадњу у областима у којима велики потенцијали нису у довољној мери искоришћени, наводи се у саопштењу.

У разговору је наглашена заједничка потреба да се сарадња Србије и САД интензивира у свим областима, али и у сфери енергетике, коју би требало додатно продубити и појачати кроз заједничку реализацију конкретних пројеката од суштинског значаја за напредак Србије.

Говорећи о ситуацији у региону, саговорници су закључили да је очување мира и стабилности на Западном Балкану од пресудног значаја и додали да економски просперитет и фокусирање на решавање економских проблема може да буде од огромне помоћи у отклањању политичких несугласица.

Вучић је изразио наду да ће у наставку политике регионалног повезивања и отвореног позива на сарадњу свим земљама региона, имати јаку подршку САД, као и да ће у бројним пројектима од регионалног значаја САД бити поуздан партнер Србије, саопштила је Служба председника Србије за сарадњу с медијима.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa