Инфо

2. октобар 2022.2. окт 2022.
фото: званична фб страница градоначелника Шапца

фото: званична фб страница градоначелника Шапца

Градоначелник у посети манифестацији "Михољски сусрети села у Мачви"

Манифестација ,,Михољски сусрети села у Мачви” данас је свечано отворена у Прњавору. Ова манифестација окупила је велики број учесника из више мачванских села, али и госте и посетиоце из целе Мачве, Подриња, Срема и драге пријатеље из Републике Српске.

-Кроз активности као што су промоција старих заната и традицоналних производа са села, такмичења у фудбалу, шаху и прављању најбољег дринског котлића, уз незаобилазан наступ културно-уметничких друштава из Мачве, сигуран сам да ће ,,Михољски сусрети села у Мачви” испунити очекивања свих посетилаца - истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

фото: зв. фб страница градоначелника Шапца


Покровитељи ове манифестације су Министарство за бригу о селу и Град Шабац, а организатор Дом културе Прњавор.

-Подршка овој манифестацији израз је дубоке воље Града Шапца да становници сеоског подручја, у овом случају шабачке Мачве и околине, добију једну манифестацију која ће привући бројне учеснике различитих дешавања да представе своје производе, такмиче се и забаве. Верујемо да ће мештани Прњавора бити добри домаћини, а сви посетиоци током ова два дана задовољни овогодишњим програмом манифестације - додао је Пајић.

фото: зв. фб страница градоначелника Шапца


Градоначелник је нагласио да брига о селу, подразумева стални рад на побољшању и изједаначавању услова живота на селу и у граду. Сусрети су место такмичења, трговине, зближавања и упознавања, и надамо се да ће у годинама које долазе ова манифестација постати још масовнија, као и наша села. Села ће живети колико и живот у њима, а добро је познато оно што је Љубивоје Ршумовић опевао у стиховима „Док је села и сељака Србија ће бити јака“.
Зв. фб страница градоначелника Шапца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa