Инфо

5. октобар 2022.5. окт 2022.
Бета

Бета

Вучић са представницима јапанске организације за спољну трговину Џетро

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са представницима јапанске организације за спољну трговину – Џетро (Јетро) са којима је разговарао о досадашњим и новим инвестицијама те земље, јачању економске сарадње, као и унапређивању свеукупних односа Србије и Јапана, саопштено је из Председништва Србије.

Вучић је рекао да је поносан на постигнуте резултате у снажењу билатералних економских веза, и изразио задовољство досадашњим улагањима јапанских компанија у Србију.

"Диверзификација јапанских инвестиција у Србији прати промену структуре нашег укупног извоза у свет чиме јапанске компаније које производе у Србији дају снажан допринос још већој интегрисаности наше земље у европске и глобалне ланце снабдевања, нарочито у ауто индустрији. Тренутно, од три водећа производа у српском извозу у свет, чак два долазе из области производње компоненти за ауто-индустрију, у коју су укључени јапански инвеститори", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је сарадња са Јапаном изузетно значајна за Србију, да расту инвестиције и троговинска размена и изразио уверење да две земље улазе у период још интензивнијег развоја економске сарадње.

Позвао је јапанске инвеститоре да покрену своје пословање у Србији и тако помогну јачању билатералних односа.

Вучић је указао на јапанску предузетничку свест и смисао за организацију као узор и рекао да је Србија данас на путу да постане лидер региона у иновативним технологијама и њиховој примени у аутомобилској и хемијској индустрији, производњи елемената за железнички транспорт.

"Иако је Србија у Јапану до сада у великој мери била позната махом по спорту и препозната као земља Новака Ђоковића и Драгана Стојковића Пиксија, желимо да нашу земљу, у времену које долази, посети далеко већи број јапанских туриста како би своје импресије о Србији, њеним лепотама и људима могли да преносе даље. То исто очекујемо и по питању јапанских фирми. Сигурни смо да ће компаније попут Јазакија, Тојо тајерса, Иточуа, Нидека, Тојота Цушо-а, Џапан Тобако-а бити најбољи промотери за долазак нових јапанских инвеститора у Србију", рекао је Вучић.

Он је подсетио да ће Србија и Јапан ове године обележити важан јубилеј, 140 година од успостављања дипломатских односа, што је, како је рекао,само показатељ дуге и свеобухватне повезаности два народа.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa