Инфо

13. јун 2018.13. јун 2018.
У Грчкој скидају таблице за непрописно паркирање

У Грчкој скидају таблице за непрописно паркирање

Грчка саобраћајна полиција почела је да примењује строже казне због кршења прописа у саобраћају, пишу београдски медији и наводе да је само у Полихрону на Касандри током викенда скунула таблице са 50 непрописно парикраних српских аутомобила.

Полиција упозорава и да неће бити изузетака и да ће сва возила која се затекну ван паркинг места остати без таблица све док казна не буде измирена.

Казне се односе и на корисћење телефона у вожњи, невезивање појасева, вожњу у зауставној траци, бацање опушака...

Онима који не буду поштовали прописе прети, поред новцане казне и скидање таблица и одузимање дозволе на период од 60 дана.

Порталу грчка.инфо јављено је да је грчка саобраћајна полиција у том летовалишту скинула таблице са више од 50 непрописно паркираних аутомобила.

Казна за непрописно паркирање у Грчкој износи 80 евра, а више не постоји могућност плаћања умањене казне уколико се она плати одмах. Овај портал зато упозорава да се не паркира тамо где није дозвољено, јер је већ најављено да ће овакве акције овог лета бити чешће.

Иначе, казна се плаћа у пошти или банци, а таблице се враћају тек када туриста донесе доказ да напушта територију Грчке.

У конзулату Србије у Солуну потврдили су да су им овакви случајеви познати као и примери одузимања документа због измене грчког закона о безбедности саобраћаја.

Према тим изменама више се казна не умањује уколико се плати у року од десет дана, док су и новчане казне увећане.

Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја каже да возачи не треба да се играју са казнама у иностранству и да је све што грчка полиција ради одобрено законом.

Он напомиње да је у Грчкој и казна за невезивање појаса 350 евра.
Танјуг

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa