Инфо

15. јун 2018.15. јун 2018.
Скупштина данас гласа о поновном избору Јоргованке Табаковић за гувернера НБС

Скупштина данас гласа о поновном избору Јоргованке Табаковић за гувернера НБС

БЕОГРАД, 15. јуна 2018. (Бета) - Скупштина Србије данас ће у 14 часова да гласа о избору гувернера Народне банке Србије, вицегувернера и чланова Одбора Агенције за борбу против корупције.

За гувернера Народне банке Србије предложена је актуелна гувернерка НБС Јоргованка Табаковић, а за вицегувернера Жељко Јовић, који је до сада био вршилац дужности вицегувернера.

Разматраће се обједињено и предлог за избора чланова Одбора Агенције за борбу против корупције - предлог заштитника грађана је Јанко Лазаревић, а повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Вида Петровић Шкеро.

Предложено је да се обједињена расправа води о предлогу Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије да члан одбора Агенције за борбу против корупције буде Живојин Ракочевић.

Разматраће се и одлука о избору председника судова који је поднео Високи савет судства.

Председник Србије Александар Вучић предложио је Скупштини Србије да функцију гувернера Народне банке Србије и у наредном шестогодишњем мандату обавља Јоргованка Табаковић.

Јоргованка Табаковић је на челу НБС од августа 2012. године. У то време је била потпредседник Српске напредне странке, али је после преузимања дужности, у складу са Законом о НБС, престала да обавља страначке функције.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa