Инфо

7. новембар 2022.7. нов 2022.
Бета

Бета

Министарству пољопривреде Србије ће буџет бити увећан за 16,5 милијарди динара

Буџет Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије за 2022. годину ће након ребаланса бити увећан за 16,5 милијарди динара и износиће 78,5 милијарди динара, што је готово 5,3 одсто пореских прихода буџета Србије, саопштило је данас Министарство.


За директна плаћања која се односе на премију за млеко, основне подстицаје за биљну производњу и подстицаје у сточарству обезбеђено је додатних 7,7 милијарди динара, а за мере руралног развоја 2,87 милијарди динара.

Како је најављено, поред ванредних мера помоћи произвођачима сунцокрета, финансијску подршку ће добити и произвођачи шећерне репе рода 2023. у износу од 35.000 динара по хектару, а највише до 500 хектара, за остварени принос од најмање 50 тона по хектару плативе шећерне репе.

Такође, Министарство је најавило да ће подржати субвенционисање дела камате за период одлагања отплате кредита (грејс период) одобрен репрограмом, од шест до 12 месеци, а који су субвенционисани по основу Правилника о кредитној подршци.

"До краја године биће обезбеђени и додатни подстицаји пољопривредним газдинствима на име регреса у износу од 20 динара по литри горива, за 50 литара по хектару, за максимално 20 хектара, што значи максимално 20.000 динара по газдинству", навело је Министарство.

У сарадњи са Републичком дирекцијом за робне резерве, до краја године биће реализована и бесповратна испорука до 15.000 тона меркантилног кукуруза у циљу упућивања помоћи узгајивачима млечних крава.



Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa