Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Глас Подриња

Глас Подриња

О.Ш. "Вук Караџић" школа обележила 135 година постојања

Данас је Основна школа „Вук Караџић“ обележила 135 година постојања.
Глас Подриња

Основна школа „Вук Караџић“ у Шапцу, која је основана 1887. Године, када је почела са радом, спада у ред најстаријих образовних установа у Србији. Зидана у стилу сецесије, крајем 19 века представљала је најлепшу грађевину у Шапцу.
Глас Подриња

- Иако одолева зубу времена, трагови се виде на екстеријеру. Очекујемо да ће најављена реконструкција школе бити реализована у што скоријем периоду. Осећам се поносно гледајући колико су нам активни и колеге и деца који нас представљају на разним такмичењима. Ове године награђено је четрдесетак ученика и двадесетак наставника. Пратимо њихове успехе, промовишемо их и презадовољни смо, рекао је директор школе Драгослав Павловић.
Глас Подриња

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је "Вукова" школа са наставним кадром негује праве вредности које преноси на своје ученике.
- Вукова школа ради у сложеним условима али све ове године постиже добре резултате својих ученика и, сигуран сам, да ће преданим радом у наредном периду ти резултати бити још бољи. Као град уложићемо средства да ова школа буде реконстурисана. Доста смо урадили на сесоком подручју, ред је да ова школа дође у фокус да би имала исте услове за рад и напредак деце као у другим школама у граду, рекао је градоначелник Пајић.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa