Инфо

24. новембар 2022.24. нов 2022.
Градоначелник Шапца, др Александар Пајић и амбасадор РС у Аустрији Небојша Родић (фото: ФБ страница Градоначелник шапца, др Aлександар Пајић)

Градоначелник Шапца, др Александар Пајић и амбасадор РС у Аустрији Небојша Родић (фото: ФБ страница Градоначелник шапца, др Aлександар Пајић)

Градоначелник Шапца у посети амбасадору Србије у Аустрији

На позив Његове екселенције амбасадора Републике Србије у Републици Аустрији Небојше Родића градоначелник Шапца, др Александар Пајић био је гост амбасаде Србије у Аустрији.

-Велика је част имати земљака на челу амбасаде једне од најбитнијих европских земаља. Рођени Шапчанин, господин Родић, позвао ме је да као градоначелник града Шапца, разменимо мишљења око сарадње у неколико области које би град Шабац могао да оствари са различитим субјектима из Аустрије.

Велики број Шапчана и људи из Мачванског округа живи и ради у Аустрији, што је значајан предуслов за учвршћивање и додатно унапређење међусобних односа. Разговарали смо о економској сарадњи, сарадњи у области културе, али и о реализацији различитих пројеката у којима би град Шабац могао да буде поуздан и сигуран партнер. Уз лични труд и залагање амбасадора Родића и све предности Шапца које сам му представио, сигуран сам да ћемо доћи до очекиваних резултата, јер бринемо како о грађанима Шапца, тако и о нашем народу у дијаспори.

Још једном се захваљујем Његовој екселенцији амбасадору Србије у Аустрији, господину Небојши Родићу на позиву и труду да до овог сусрета дође- истакао је градоначелник Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa