Инфо

25. новембар 2022.25. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Изложба "Лубарда – једна прича" у Народном музеју у Шапцу

У Народном музеју у Шпацу, у оквиру манифестације „Винаверов свет 2022”, у организацији Фондације Станислав Винавер, јавности је до 23. децембра доступна изложба слика Петра Лубарде под називом „Лубарда – једна прича”.

Поставку чине дела аутора која нису део сталне поставке у Легату Петра Лубарде, нити су излагана у овом обиму, као и дела из уметничке збирке Дома Војске Србије употпуњена одабраним делима из фонда Музеја Југославије, поклоњеним председнику СФРЈ Јосипу Брозу Титу. Поред слика и цртежа на изложби ће се наћи и архивска фото-грађа Куће легата, до сада непозната јавности, фото-архива Дома ЈНА, сада Медија центра „Одбрана”.


-Култура једне локалне самоуправе почива на ентузијастима који су спремни да живе за културу. Фондација "Станислав Винавер" је окупила људе спремне да допринесу ширењу културе и уметности у својој заједници, као што је то учињено током ове године када су кроз сарадњу повезане установе културе у граду. Народни музеј, Библиотека шабачка, Културни центар и Музичка школа током манифестације "Винаверов свет 2022" поштују све оно што је Винавер као еуридта оставио иза себе кроз богат програм и повезивање установа у Шапцу- рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.


Ауторски тим поставке су кустоскиње Јелена Кнежевић из Медија центра „Одбрана”, Дина Павић из Куће легата и Ана Панић из Музеја Југославије, док је за визуелни идентитет каталога и изложбе задужена Александра Капор из Медија центра Одбрана”.

Фото: Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa