Инфо

28. новембар 2022.28. нов 2022.
Pixabay

Pixabay

У Србији од 1. јануара киловат струје 12,40 динара, а гаса 4,50 динара

Савет Агенције за енергетику је данас објавио да је дао сагласност произвођачима електричне енергије и продавцима гаса да се цене од 1. јанура 2023. године коригују и да струја поскупи осам одсто, а гас 11 одсто.

"На захтев енергетског субјекта ЈП Електропривреда Београд, Савет Агенције за енергетику је данас дао сагласност на одлуку о цени електричне енергије за гарантовано снабдевање. Просечна цена електричне енергије за домаћинства и мале купцеи износи, без пореза и такси 8,796 динара по киловатсату (кЊх)", навела је Агенција на сајту.

Просечна цена електричане енергије ће од 1. јанура са порезима и таксама, како је наведено, износити 12,40 динара по кЊх и већа је у односу на постојећу просечну цену за осам одсто.

На истој седници Савет је дао сагласност на одлуке органа управљања 31 јавног снабдевача гаса о новим ценама тог горива, које ће се примењивати од 1. јануара 2023. године.

Просечна цена природног гаса за купце који имају право на јавно снабдевање по регулисаним ценама у групи "мала потрошња", која укључује домаћинства у Србији, износи без пореза и такси 4,08 динар по кЊх, односно са порезима и таксама 4,50 динара по кЊх.


Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa