Инфо

18. јун 2018.18. јун 2018.
Сутра почиње фестивал "Руже Липолиста": Недеља краљице цвећа

Сутра почиње фестивал "Руже Липолиста": Недеља краљице цвећа

Програм овогодишњег фестивала посвећеног краљици цвећа, "Руже Липолиста", најављен је на данашњој конференцији за медије.О туристичком и привредном значају ове манифестације, програму и производњи ружа говорили су организатори Милан Топаловић и Милан Маринковић, произвођачи ружа из Липолиста и Срђан Митрашиновић, директор Туристичке огранизације Шапца.

Почетак манифестације најављен је за сутра за када је у медијатеци Народног музеја планирана изложбаа МИРИСНА БАШТА. Поставка слика ће бити отворена у 12 сати.

Сутрадан у среду, 20. јуна предвиђен је програм на ТРгу шабачких жртава. Посетиоци ће тада имати прилику да чују Химну фестивала, уживају у наступу женског тамбурашког састава „ЛА БАНДА“, док ће дамама бити дељене руже.

У четвртак се дешавања селе у Липолист, где је у Етно дворишту Слободана Топаловића,предвиђено одржавање ликовне колоније Мачванске сликарске школе, потом програм под називом "Прели прело" у којем ће наступитиЧ Хор Цркве Св. Тројице Летњиковац, Омладинско позориште „Вожд“ и Вокални састав „Сестре Трифуновић“. Почетак програма предвиђен је за 20 часова у Етно дворишту Слободана Топаловића.

За петак је заказано дружење КОД МАРИНКОВИЋА ОД МАРИНКОВИЋА и представљање књиге прича ПУТОВАЊЕ У ОРАХОВОЈ ЉУСЦИ ТомиславаМаринковића (Авлија Милана Маринковића, 21 час).

Субота је дан за традиционални фестивалски програм који подратзумева:Отварање изложбе цвећа - 11 часова,културно-уметнички програм, такмичење ученика у изради аранжамана и проглашење победника – 14 часова.

Овофодишњи Прстен пријатељства понеће америчка новинарка Џоан Меквини, за новинарски рад, љубав и оданост коју показује према Србији.
Опширније у штампаном издању.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa