Инфо

5. децембар 2022.5. дец 2022.
Дом здравља „Др Драга Љочић“

Дом здравља „Др Драга Љочић“

ДЗ Шабац на Националном конгресу главних сестара и здравствених техничара Србије

У организацији Савеза удружења здравствених радника Србије, у Зрењанину је одржан Национални конгрес главних сестара и здравствених техничара Србије, који је имао међународно учешће. Конгрес је одржан од 1. до 4, децембра у хотелу „Војводина“ , под називом „Вођење, ангажовање, инспирација“ а под покровитељством Министарства здравља.
Дому здравља „Др Драга Љочић“

Из Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, главна сестра установе, Драгана Симеуновић, презентовала је рад на тему „Организација рада у Дому здравља „Др Драга Љочић“.

Одржан је низ радионица, едукативних семинара, округлих столова и панела.
Дому здравља „Др Драга Љочић“

Свечаном отварању конгреса присуствовали су државни секретар у Министарству здравља Ференц Вицко, директор Коморе медицинских сестара и техничара Србије Весна Јоцић и председница удружења здравствених радника Србије Радмила Нешић.

На овогодишњем Конгресу говорило се о важним здравственим темама као што су карциноми као и о здравственој нези и сестринству које чини најбројнију професију у здравству.

Стратегија за период до 2025. године (по директиви Светске здравствене организације) је препознати и решити проблеме недостатка медицинских сестара, нјихово образовање, мањак кадра, исцрпљеност и обољевање удлед синдрома изгарања.

„Ово је изузетна прилика за размену искустава, успостављање сарадње са представницима других здравствених установа и прилика за прикупљање нових и квалитетних информација и новина у здравству“ – истакла је ВМС Драгана Симеуновић.
Дом здравља „Др Драга Љочић“

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa