Инфо

19. јун 2018.19. јун 2018.
Пољопривредницима који су протестовали због цене горива стижу позиви из полиције

Пољопривредницима који су протестовали због цене горива стижу позиви из полиције

НОВИ САД, 19. јуна 2018. (Бета) - Пољопривредницима који су претходних дана учествовали у протесту због скупог горива у околини Љига стигли су позиви да се јаве у саобраћајну полицију у тој општини, преноси портал Аутономија.

Они се позивају да у својству сведока идентификују возила, односно тракторе који су 8. јуна били на овом делу Ибарске магистрале и делимично блокирали саобраћај, пише Аутономија (www.аутономија.инфо).

"Протест смо најавили али смо након првобитног одобрења добили обавештење да то нисмо урадили благовремено и да га не можемо организовати. Касније нам је речено у полицији да не смемо први да зауставимо саобраћај и магистралу али да, ако то било ко и где у Србији учини, можемо и ми. Тако смо и урадили", испричао је Драган Ивковић из околине Љига, један од пољопривредника којима је јуче стигао позив.

Према његовим речима, првог дана протеста нико из полиције није био на магистрали, али су након тога, на основу снимака објављених на друштвеним мрежама, бележили бројеве таблица трактора и тако слали пријаве.

"Никада нисам имао додира ни са кршењем закона ни са полицијом, а сада имам рок осам дана да се јавим, иначе ми следи пријава. Не може то да буде велика казна која не може да се плати али проблем је у томе како се власт понела према нама. То није у реду", оценио је Ивковић.

Додао је да је тог дана на делу магистрале у околини Љига било тридесетак трактора, чији су власници на тај начин исказивали незадовољство због високе цене дизел горива.

"Све је прошло без инцидената, пропуштали смо возила са малом децом, болесницима, хитне случајеве. Никога нисмо заустављали и нико се није ни побунио. Међутим, у понедељак, 11. јуна, када смо поново дошли на магистралу, било је више полиције него нас. Рекли су нам да нам следи казна од 40.000 динара, одузимање дозволе и казнени поени па смо донели одлуку да трактори остану поред пута, а ми смо изашли пешице и стали на магистралу. Тад им није успело да нас казне па нам сад шаљу пријаве. Само се боримо да опстанемо и останемо, ништа друго. Ако смо за то криви, нека нам суде", поручио је овај пољопривредник, иначе ратар и сточар.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa