Инфо

7. фебруар 2023.7. феб 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

Градоначелник Пајић обишао производне погоне кинеске компаније Минт

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао производне погоне кинеске компаније Минт, која успешно послује у Северозападној радној зони у Шапцу.
Глас Подриња

- За ово се заиста вредело борити и велико ми је задовољство да, када после годину дана обиђем производни погон, видим последњу реч технике, најсавременије машине на свету и 135 запослених у фабрици површине 25 хиљада квадрата. Започета је градња и друге фабрике површине 28 хиљада квадрата. Вредност само у инвестирање у те две фабрике биће преко 110 милиона евра, истакао је градоначелник Пајић.
Глас Подриња

Истовремено, гради се и Минал, трећа фабрика која ће запослити око две стотине људи. У току је изградња треће Минтове фабрике од 84 хиљаде квадрата у којој ће посао наћи више од хиљаду Шапчана.
Глас Подриња

- У оба погона ове фабрике биће запослено четири стотине људи. Овде се производи за највеће светске произвођаче у аутомобилској индустирији помоћу савремене технологије којом се управља електронски. Од директора сам чуо да се наши запослени обучавају тростепеном обуком која траје две до три године, с обзиром да су у питању најсавременије машине. Сигуран сам да ће, у наредном перидоу, како се фабрике буду отварале једна за другом, ово бити један од највећих производних погона у граду Шапцу. Заиста сам поносан што је кинески Минт нашао право место за улагање у граду Шапцу, преко 300 милиона евра, што је велика добробит, како за град Шабац, тако и за Републику Србију. Идемо у корак са европским технологијама и сигуран сам да ће ово бити прави пример добре праксе кинеских инвестиција у Србију и Шабац.
Глас Подриња

Директор Шубинг Сјонг истакао је фабрика производи делове за аутоиндустрију.
- Наш производ је алуминијумски за савремене, електричне аутомобиле, који се тренутно производе. Масовну производњу започели смо крајем прошле године. Тренутно улазимо у фазу производње и у фазу извоза. У прву фазу уложили смо 50 милиона евра. Фабрика има 25 хиљада квадрата, а цела површина овог постројења преко 100 хиљада квадратнх метара, нагласио је директор Сјонг.
Глас Подриња

До краја године, у плану је изградња и четврте фабрике ове компаније.
Глас Подриња

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa