Инфо

7. март 2023.7. мар 2023.
Мачва Инфо

Мачва Инфо

Прва признања за "Црну кутију": Награде за најбољу представу и глумицу

На синоћ завршеној Смотри позоришног аматеризма “Витомир Вита Стефановић” у Великој Плани представа “Црна кутија”, редитељке Иване Терзић, проглашена је најбољом на фестивалу, а Мина Шанковић понела је признање за најбољу глумицу смотре.

Уз позориште “Јанко Веселиновић” на младом театарском догађају учествовали су аматери са још пет представа, из наше земље и Босне и Херцеговине. Стручни жири “Витиних дана” који су чинили Драган Јовичић Јовић, редитељ, Нена Бајић, глумица и Југослав Тодоровић, културни радник, у све три категорије разматрали су за награде појединце из представе мачванских аматера.

“Позоришна уметност је једна од најстаријих уметности. Рођена из религиозних обреда, била је на самом почетку извор спознаја и извор радости. Тако и данас, позориште, било оно професионално или аматерско, носи те своје изворне особине. Исто тако, позориште је од самог почетка било колективно уметничко дело, и такво је остало до данас. Позоришни посленици- уметници, своје дело- представу, стварају заједничким напорима. Позориште, а нарочито аматерско, је извор културе, спознаје и школа етике. У том колективном раду развија се смисао за другарску сарадњу, комуникативност, способност да се поштује туђе мишљење. Те се одлике касније преносе и у свакодневни живот”, стоји између осталог у одлуци стручног жирија.
Мачва Инфо

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa