Инфо

21. март 2023.21. мар 2023.
Глас Подриња/ Sajam darovitosti

Глас Подриња/ Sajam darovitosti

Својеврсна ревија талената даровитих младих људи

Сајам даровитости окупио је у уторак у Шабачкој гимназији основнe и средњe образовнe установe у граду које су представиле најбоље што имају у својим школама. Организатор манифестације која је први пут одржана на Међународни дан даровитих ученика је Град Шабац у партнерству са Предшколском установом „Наше дете“, Центром за стручно усавршавање Шабац, Васпитачким удружењем „Сунце“ и Друштвом учитеља Шабац. То је прва у низу активности у оквиру пројекта „Научни центар- фабрика идеја за 21. век“ који се финансира средствима Града и Европске уније.
Глас Подриња/ Sva šabačke škole na Sajmu

Отварајући Сајам, градоначелник Шапца др Александар Пајић рекао је да Град Шабац издваја више од милијарду и 315 милиона годишње за предшколско, основно и средње образовање.
Глас Подриња/dr Aleksandar Pajić

-Представљени су ученици награђени на републичким и међународним такмичењима, али и све основне и средње школе које су оствариле врхунске резултате у различитим областима. Интерес града је да наградимо најбоље. Додељујемо Видовданске награде, али и стипендије, додатно стимулишемо даровите и ученике који постижу врхунске резултате. Образовни систем је стуб друштва и ми знамо да је улагање у знање најисплативиjа инвестиција. Са партнерима из града, Предшколском установом „Наше дете“, Центром за стручно усавршавање Шабац, Васпитачким удружењем „Сунце“ и Друштвом учитеља Шабац, потпомогнути Министарством за европске интеграције и пре свега средствима ЕУ, решили смо да запуштене павиљоне на Летњиковцу реконструишемо и створимо врхунске услове за нашу најбољу децу. Ту ће моћи да интензивно раде са најбољим наставницима који ће своје знање покушати да преточе у њихову даровитост, да створимо врхунски резултат- подвукао је Пајић.

Глас Подриња/Gradonačelnik obišao štandove na Sajmu

Пројекат је подржан у оквиру програма Програма Европске уније за локални развој ЕУ ПРО плус, који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге уз подршку Министарства за европске интеграције. Обухвата реконструкцију зграде за смештај научног центра за развој програма за даровиту децу, како би се обезбeдили адекватни услови за њихов развој. Начелница Одељења друштвених делатности Ана Маринковић истакла је да је важно скренути пажњу јавности на ту веома важну тему.
Глас Подриња/ Ana Marinković

-Представљене су све образовне институције и организације, велики број учесника, деце, тако да је ово својеврсна ревија талената наших даровитих младих људи. Сајам даровитости је пројектна активност Научног центра за 21. век. Драго нам је да скренемо пажњу јавности и ову тему учинимо актуелном како бисмо се на бољи начин посветили даровитим ученицима и обезбедили им што боље услове за њихов рад- рекла је Маринковићева.

Глас Подриња/ Nastup u okviru programa Sajma

Менаџерка сектора за инфраструктуру Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге Драгана Новаковић објаснила је да је Европска унија издвојила 180 хиљада евра, а Град Шабац скоро 280 хиљада евра, за инфраструктурно опремање павиљона који ће моћи да прими више од 40 талентоване деце, не само из Шапца, него из целе Србије.
Глас Подриња/Dragana Novaković

-Ово је прави пример интегралног пројекта где се у сарадњи са четири партнера наставни програми за талентовану децу осмишљавају за будуће нараштаје талентоване деце и где ће се она пратити од најранијег детињства, предшколског узраста, а затим и преко основне и средње школе, да би на најбољи начин искористили своје потенцијале. Са Градом Шапцом смо дуго партнери, већ од 2018. године спроводимо пројекте за економски развој који доносе добробит становништву. Више од милион и 800 хиљада је уложено у 2018. години у реализацију 12 различитих пројеката. Овај и још 37 пројеката који се спроводе кроз програм ЕУ ПРО плус вреде око шест милиона евра. Објекат ће бити комплетно реновиран, са 14 двокреветних соба за децу и две за наставнике, најсавременијом опремом, кабинетима у оквиру целог комплекса научног центра- нагласила је Новаковићева.

Глас Подриња/ Defile učenika za kraj manifestacije
Д.Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa