Инфо

24. март 2023.24. мар 2023.
Конференција дела опозиције (Фото: Глас Подриња)

Конференција дела опозиције (Фото: Глас Подриња)

Опозиција поручила да не жели предају Косова

Део опозиције одржао је конференцију за медије "Не капитулацији" испред Градске управе у Шапцу, симболично у 12.44 сати, на 24. годишњицу од почетка бомбардовања. Поручили су да не желе прихватање Француско - немачког споразума и признање суверенитета Косова, нити дозвољавање њиховог пријема у међународне организације.

-Власт покушава да испуни оно што је обећала да би дошла на власт 2012. године, а то је да преда 16 одсто територије Србије. Довели су нас, од техничких преговора у Бриселу до статусног питања Косова, што је неприхватљиво и кршење је Устава, а рекао бих чак и чин велеиздаје. Не могу да прихватим да Европа, чије вредности ценимо, подржава овакву власт која у Србији чини све оно што нам ни непријатељ не би урадио, рекао је Душан Туфегџић, председник Покрета Буђење.

Мирко Мишковић, потпредседник Општинског одбора Двери Шабац, изјавио је да су решење за тренутну ситуацију у земљи ванредни избори на свим нивоима.

-Дошли смо да се побунимо због покушаја продаје Косова, због усвајања Француско - немачког споразума који је потпуно против Србије и српског народа. Било какав разговор о томе је против уставан и наша власт нема мандат за то. Нека наши представници власти кандидују на изборима ту политику коју сада заступају, нову политику о Косову и Метохији и онда да видимо где смо, шта смо и ко смо, рекао је Мишковић

Зоран Живановић члан Главног одбора Народне странке, истакао је да су се окупили како би спречили распад државе.

-Институције које посредно одлучују о грађанима су заказале, Уставни суд не ради, иницијатива у Скупштини је одбијена. Народна странке ће пробати да поднеси иницијативу како бисмо народу обезбедили да се на референдуму изјасни о тренутној ситуацији у држави, јер смо тренутно на ивици братоубилачког сукоба. На данашњи дан пре 24 године сви смо се одазвали да дамо најсветије што имамо, а то су наши животи, бранећи своју државу. Не смемо дозволити да се целовитост ове државе угрози ни на који начин, рекао је Живановић

Градоначелник окупљене позвао на кафу (Фото: Глас Подриња)


Конференцију је у једном тренутку прекинуо градоначелник Шапца Александар Пајић који је изашао из зграде Градске управе како би окупљене позвао на кафу и разговор, као и на централну манифестацију обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, која ће се вечерас одржати у Сомбору. Представници опозиције одбили су позив и наставили конференцију.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa