Инфо

29. март 2023.29. мар 2023.
Биљана Реган на Франкофонији (Фото: Глас Подриња)

Биљана Реган на Франкофонији (Фото: Глас Подриња)

Србија на завршној свечаности фестивала Франкофонијa „La Grande Fete“

Спектакуларна забава са француским акцентом, завршна свечаност годишњег културног фестивала Франкофонијa „La Grande Fete“ (Велика гозба) одржана је 24. марта у француској амбасади у Вашингтону. Увек величанствен догађај на коме се промовишу музика, уметност, књижевност, филм, кухиња и обичаји земаља и региона франкофоније широм света окупио је више од 20 амбасада, међу којима је била и Србија.
Штанд Србије на фестивалу (Фото: Глас Подриња)

Са својим Удружењем за очување балканске традиције и културе које у САД постоји више од деценију, на штанду наше земље била је Шапчанка Биљана Реган, власница највеће фолклорне колекције тог типа на америчком тлу. У народним ношњама, испред пажљиво осмишљеног штанда, презентовали су аутентичност нашег поднебља. Поред неизоставног промотивног материјала, могло се наћи оно по чему смо препознатљиви, а то свакако јесу кулинарски специјалитети- слано и слатко пециво, бурек, вино и ракија домаће производње.
Српски специјалитети на штанду (Фото: Глас Подриња)

Учесници су, поред домаћина, били и Канада, Република Гвинеја, Хаити, Сенегал, Мадагаскар, Јерменија, Румунија, Србија, Молдавија, Швајцарска, Белгија, Тунис, Квебек и друге. Све су током једнодневног програма понудиле јединствене атракције и на најбољи начин презентовале своју традицију.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa