Инфо

11. јул 2018.11. јул 2018.
Пољаци на хуманитарном путу кроз Србију

Пољаци на хуманитарном путу кроз Србију

Тројица Пољака бициклима ће за седам дана прећи 1.400 километара како би сакупили новац за лечење девојке Кубе и девојчице Натали. Они су прошли и кроз нашу земљу.

Од Пољске, преко Словачке, Мађарске, Србије, Црне Горе и Албаније до Македоније – то је хуманитарни пут тројице заљубљеника у бициклизам из Пољске, а све са циљем прикупљања средстава за лечење 24-годишње девојке и седмогодишње девојчице из Пољске.

Шабац је био прва станица љубитеља бициклизма из Пољске, у оквиру пројекта „Путовање за друге“ Фондације ДХЛ, одакле су наставили хуманитарно путовање.

„Кренули смо из Пољске 7.јула, ишли смо преко Словачке и дошли у Србију. Путеви су веома добри за вожњу у вашој земљи, асфалт одличан, једини отежавајући фактор била је киша. Надали смо се сунцу, али верујемо да ћемо сада на путу од Шапца до Златибора и на даље имати лепше време“, први су утисци Едвина Осиецког, једног од тројице бициклиста.

Подршка овој хуманитарној акцији, која се организује седми пут, приметна је током целог пута.

„Људи заиста дају подршку, лепо нас прихватају и бодре. Пролазили смо и кроз мање градове у Србији који су веома лепи, попут Новог Сада. Неколико пута смо стајали да нешто наместимо и сви људи су били јако љубазни, и такође било је лако комуницирати јер су неке речи разумљиве на пољском и на српском“.

Едвин Осиецки, Павел Метцкyнски и Стасзек Wојтанек наставили су своју хуманитарну вожњу.

Свеукупно ће за седам дана прећи 1.400 километара за подршку и лечење девојке Кубе и девојчице Натали.

Захваљујући “Путовању за друге” до сада је прикупљено више од 20.000 евра са особе којима ДХЛ Фондација помаже.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa