Инфо

29. мај 2023.29. мај 2023.
Фото: МУП

Фото: МУП

Строга контрола аутобуса и возача који возе ђачке екскурзије

Министарству унутрашњих послова је, од почетка другог полугодишта ове школске године, пријављено око 5.000 екскурзија и рекреативних настава, а полицијски службеници саобраћајне полиције извршили су контролу око 6.000 аутобуса, односно возача аутобуса“, истакао је Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.

Он је навео да је приликом контрола, утврђено 26 неисправности аутобуса, као и 22 пропуста од стране возача аутобуса због којих су полицијски службеници саобраћајне полиције предузели одговарајуће мере.

Истакао је да је шест возача аутобуса искључено из саобраћаја зато што је алкотестирањем утврђено да су били под дејством алкохола непосредно пре отпочињања екскурзије.

„Безбедност деце у саобраћају приоритет је Министарства унутрашњих послова, па ће полицијски службеници саобраћајне полиције и у наредном периоду у циљу заштите безбедности деце и наставног особља доследно контролисати да ли возачи аутобуса, као и аутобуси испуњавају све одговарајуће услове и неће дозволити отпочињање екскурзије док не буду испуњени сви услови“, нагласио је Раденковић.
МУП

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa