Инфо

31. мај 2023.31. мај 2023.
Лука Корошец и Мина Ђурковић (Фото: Асоцијација Дуга)

Лука Корошец и Мина Ђурковић (Фото: Асоцијација Дуга)

Искуства учесника пројекта „Шабац, град по мери младих“: Мина и Лука су млади лидери

Мина Ђурковић и Лука Корошец учествовали су у пројекту Асоцијације Дуга „Шабац, град по мери младих“, где су током вишемесечне обуке стекли нова знања у области писања пројеката, ПР-а, медија, стратешког заговарања и планирања, вођења тренинга. Динамичан и интензиван темпо едукација младим Шапчанима донео је незаборавно искуство, оснажило њихове капацитете и подстакло их да из другачије перспективе посматрају улогу младих људи у локалној заједници. Уз менторску подршку развијали су самопоуздање, креативност, критичко мишљење и лидерство.

Мина истиче да је као полазница Академије за омладинске лидере имала незаборавно искуство које јој је пружило могућност да стекне вредне вештине у области лидерства.

-Обука је била интензивна и захтевала је пуно рада, али је била изузетно корисна и едукативна. Стекла сам знање како да правилно развијам пројекте, како да их успешно спроводим. Такође, научила сам како да промовишем организацију и њене циљеве, како да спроводим заговарање, и како да будем ефикасна као вођа тренинга. Имала сам прилику да се упознам са новинарством током једног од тренинга – додаје Мина и наводи да је жеља за усавршавањем водила, те да је због тога аплицирала за програм.

Минино залагање, знање и потенцијал препознао је тим Асоцијације Дуга, те је добила понуду за посао.
-Након што сам завршила обуку, добила сам могућност да се запослим у Асоцијацији ДУГА. Запослење је изванредно искуство које ми је омогућило да будем део нечег већег и допринесем својој заједници на конкретнији начин. Ово искуство је било позитивно и била сам узбуђена што сам добила прилику да применим стечено знање у пракси.

Млади Лука Корошец дели слично искуство за Мином и тврди да је обука кроз коју је прошао била екстензивна, али да му је променила угао гледања на бројне теме и улила сигурност, самопоуздање.
-Обука је била интеренсантна занимљива, едукативна. Стекли смо нове пријатеље познанства, наравно било је тешких момената, али је увек био ту тим. Један од занимљивих момената током обуке јесте када смо тек почели да учимо писање пројеката, видео сам да је то једно ново поглавље нека област за коју никад нисам размишљао – појашњава Лука.

Иако је имао жељу да стекне нова знања имао је дилему да ли да се пријави. Сада, верује да би била грешка да то није учинио. Не само због знања, вештина, искуства и пријатеља које стекао, већ и прилике да све стечено примени као део Асоцијације Дуга.

-Колегиница Мина и ја смо добили посао у Асоцијацији ДУГА, били смо почаствовани што смо примљени у њихов тим, што смо успели да проширимо видике да гледамо ширу слику свега, боље схватање многих ствари. И као запослени у њиховој фирми један од првих задатака ми је био да организујем радионице у средњим школама на тему „Примена концепта безбедносне културе“. Тада сам био почаствован. Одржали смо осам радионица у Школи примењених уметности и Економској школи у Шапцу.

Асоцијација Дуга

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa