Инфо

3. јун 2023.3. јун 2023.
Свечана литија/Глас Подриња

Свечана литија/Глас Подриња

У понедељак, на Друге Тројице, град Шабац обележиће своју славу

Светом архијерејском литургијом у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла и свечаном литијом градским улицама, у понедељак, на Друге Тројице, Шабац ће прославити своју славу.

- Владика шабачки Јеротеј служиће архијерејску Литургију у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла, која ће почети у 9 сати. Након тога биће кратка пауза и, тачно у подне, кренуће литија централним градским улицама. Испред зграде Градске управе, биће освећени и пререзани славски дарови које ће принети Управа града Шапца на челу са градоначелником. Потом ће литија наставити да се креће уобичајеном трасом кроз улице Стојана Новаковића, где ће, на почетку улице Косте Абрашевића бити јектенија са благосиљањем народа. Литија ће се вратити у шабачку порту, код спомен-костурнице биће читано јеванђеље, а владика Јеротеј одржаће пригодну беседу, каже свештеник Никола Ковачевић и поручује - Позивам све Шапчане да узму учешће у овој свечаној процесији, да као једно, умолимо Бога да Његов благослов почива над овим градом.
Свештеник Никола Ковачевић/Глас Подриња

Ове године, у свечаној литији биће ношена икона Богородице Тројеручице и мошти Светог владике Николаја и Светог Теодора Тирона.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa