Инфо

21. јун 2023.21. јун 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

Министар Мартиновић у посети општини Коцељева

Данас је општину Коцељева посетио министар за државну управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић који је заједно са председником Душаном Илинчићем обишао поплавама захваћена подручја и разговарао са власницима кућа у чије стамбене објекте је продрла вода.

Глас Подриња



Он је оценио да је Србију задесила једна елементарна непогода библијских размера, те да је нанета огромна штета и на објектима који су у јавној својини и на кућама у којима живе људи, али и на пољопривредном земљишту, путној инфраструктури, појавила су се клизишта...


Глас Подриња



-Заиста има много проблема. Влада Републике Србије прогласила је стање елементарне непогоде у 56 општина и градова. Формирана је радна група на чијем је челу председница Владе Ана Брнабић и та радна група ће свакога дана да одржава састанке, тако да ће на дневном нивоу бити урађен пресек стања у свакој од јединица локалне самоуправе и отворена је једна посебна мејл адреса где ће се сливати информације из свих јединица локалне самоуправе о томе где је штета причињена, на којим објектима и отприлике колика је и оно што је можда и најважније да се нагласи у овом тренутку то је да ће Влада Србије помоћи свакој локалној самоуправи и помоћићемо сваком човеку који је претрпео штету, тако да нико неће бити препуштен сам себи и гледаћемо да штету надокнадимо у најкраћем могућем року- поручио је министар Мартиновић.


Глас Подриња



Штета изазвана поплавама током маја и јуна месеца на подручју општине Коцељева тренутно се процењује на око 500 милиона динара. Председник општине је истакао да су поплаве овај крај први пут погодиле половином прошлог месеца у поподневним сатима, те да су се од тада понављале у неколико наврата.

-17.маја ,када су нас поплаве први пут погодиле, имали смо падавине од 60-75 литара по метру квадратном за неких двадесетак минута. Готово сви су се у појединим деловима Коцељеве нашли под водом истог тренутка. Ми континуирано радимо на притокама, мањим водотоцима од 2014.године. Али, вода нам је стигла из небрањеног дела, са околних брда и направила озбиљне проблеме. У овом тренутку нам је остало да сагледамо све параметре које имамо и да видимо заједно са стручним лицима имамо ли што је могуће боље решење како би ови људи у наредним годинама били заштићенији што се тиче великих падавина које нас све чешће погађају- закључио је Душан Илинчић.

Глас Подриња


Оно што је приоритет, према његовим речима, јесте санација штета на објектима, на путној инфраструктури која води до кућа, стамбених објеката. Илинчић је позвао оштећене да буду стрпљиви а да ће се локално руководство трудити да сваком грађанину изађе у сусрет и пружи адекватну помоћ.

Глас Подриња


Министар Мартиновић је, након разговора са локалним руководством и мештанима, обишао и градилиште зелене пијаце заједно са народним послаником Верољубом Матићем.


Глас Подриња



Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa