Инфо

28. јун 2023.28. јун 2023.
Најуспешнији ђаци (Фото: Глас Подриња)

Најуспешнији ђаци (Фото: Глас Подриња)

Признања за најуспешније, 40 републичких награда за ђаке ОШ „Николај Велимировић“

Основна школа „Николај Велимировић“ организовала је свечану доделу признања и диплома најуспешнијим ученицима. Ове школске године 40 ђака освојило је награде на републичким такмичењима, највише из физике и математике и две екипне, из рукомета и на математичком турниру.
Награђени свих генерација (Фото: Глас Подриња)

Ђак генерације, ученица осмог разреда Ана Срдановић, освојила је четири републичке награде.

-Ове године сам имала три награде на републичким такмичењима, из математике и физике, док сам у шестом имала једну из физике и седмом по једну из физике и математике. Значе ми награде као искуство за даљи живот и генерално, знање које сам током овог процеса стекла. То је и разлог зашто сам се такмичила. Планирам да упишем рачунарски смер у Шабачкој гимназији- рекла је Ана.


Ученица седмог разреда Маша Крстић има пет републичких награда.

-Ове године сам освојила четири републичке награде из математике, физике, на Књижевној олимпијади и Математичком туриниру „Архимедес“. То су предмети које јако волим у којима уживам када их вежбам и радим, а такмичења су и добра припрема за пријемни испит следеће године. Осим што се у школи лепо дружимо и стичемо знања, дивно је када нас похвале и добијемо признања за наш рад. Просто смо испуњени оним што радимо, јер знамо да смо успели у ономе што волимо. Желим да се захвалим свим наставницима који су са нама радили, посебно разредном старешини, наставнику математике Владимиру Михаиловићу, наставници српског Маријани Карић, наставнику физике Александру Пузовићу и наставнику хемије Душку Митровићу- истакла је Маша.

Мирјана Обрадовић, Ана Срдановић, Максим Крстанић, Маша Крстић (с лева на десно) (Фото: Глас Подриња)

Ученик четвртог разреда Максим Шиканић такмичио се на на свим нивоима, од основног до републичког и на „Мислиши“ и има две републичке награде.

-Волим математику. Такмичења су захтевна, најтеже ми је било на општинском. На државном сам освојио трећу награду, са 90 бодова из математике. Пуно ми значи што школа препознаје наш труд- нагласио је Максим.


Професорка математике Мирјана Обрадовић и одељенски старешина осмог разреда поносна је на све ђаке. Из математике су само у овој школској години освојили 201 награду на свим нивоима такмичења, почев од школског до државног такмичења у свим разредима.

-Могу да се похвалим да је ова генерација изузетна у сваком погледу, од понашања до знања. Показали су изузетне резултате на завршном испиту, истакли смо се као најбољи у граду, а то само показује да је овде континуиран рад и да се трудимо сви заједно, ђаци, родитељи, наставници и учитељи. Занимљиво је да за наш резултат на завршном испиту нису заслужна само деца која се такмиче, што и јесте традиција наше школе. Морам да истакнем да од четири ђака који су најбоље урадили завршни испит троје уопште нису такмичари. У овој школи свако дете нађе место за себе- сматра Обрадовићева.


Директор школе Ненад Јовић уручио је признања најуспешнијим ученицима.
Ненад Јовић (Фото: Глас Подриња)

-Имамо 40 ученика који су награђени неком наградом на републичким такмичењима из појединачних предмета и две екипне за математику и рукомет. Највише успеха имамо у физици и математици. Резултати показују да смо једна од најуспешнијих школа у држави, што нас чини поносним на све наше вредне и посвећене ученике и наставнике- подвукао је Јовић.
Д.Д.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa