Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Спортски савез општине Љубовија

Спортски савез општине Љубовија

ТПР "Спасојевић" победник турнира у малом фудбалу "Дринска регата- Љубовија 2023"

Завршница турнира у малом фудбалу "Дринска регата-Љубовија 2023” донела је спектакл у којем је могла да ужива многобројна публика. Терен за мале спортове старе ОШ ,,Петар Враголић” у Љубовији у уторак је био поприште сјајног фудбала.

Ако смо неивесности и узбуђења били лишени у четвртфиналним, то се свакако не може рећи за сам финални дан. Четири најквалитеније екипе, одличне утакмице и препуне трибине допринеле су утиску о једном од бољих турнира претходних година у нашем месту.

Програм финалног дана почео је са закашњењем због лоших временских услова који су претили одлагању турнира. Свака од четири утакмице које су одигране финалног дана је прича за себе и свака је на свој начин посебна.

У првом полуфиналном дуелу састале су се екипе ТПР ,,Спасојевић” из Љубовије и ,,Екобокс” из Сребренице. Без обзира што су током утакмице играчи екипе ТПР ,,Спасојевић” стекли предност од три гола разлике ушло се у неизвесну завршницу. Екипа ,,Екобокс” је погоцима Драшка Куљанина успела да смањи предност на 3:2 и пар пута озбиљно припрети голману екипе ТПР ,,Спасојевић” Предрагу Тодоровићу. Ипак до краја се резултат није мењао тако да је екипа из Љубовије изборила пласман у финале.

За друго полуфинале са сигурношћу можемо рећи да је најбоља утакмица овогодишњег турнира. У прилог томе говори и громогласан аплауз препуног гледалишта по завршетку утакмице. Екипе ,,Горан и син” из Лознице и ,,Бербер Милано” из Бајине Баште приредили су прави спектакл који је решен тек након извођења пенала, регуларни ток утакмице завршен је резултатом 4:4. У пенал серији истакао се голман екипе ,,Бербер Милано” Немања Марковић који је одбранио два пенала и на тај начин увео своју екипу у финале.

У истом стилу одиграна је и утакмица за треће место. Без обзира што су играчи екипе ,,Горан и син” повели резултатом 3:0 то није поколебало момке из Братунца и Сребренице који наступају за екипу ,,Екобокс”. Одличном игром успели су да постигну три покотка и одведу утакмицу у пенал серију. Више концентрације и спортске среће имала је екипа ,,Горан и син” која је била успешнија чиме је стигла до пехара за треће место и награде од 20.000,00 динара.

Ништа мање није био узбудљив ни финални дуел у којем је виђен резултатски обрт. Иако је екипа ,,Бербер Милано” два пута стизала до вођства погоцима Дејана Ђорђевића, то није спречило Дејана Павловића из екипе ТПР ,,Спасојевић” да одговори на исти начин и врати утакмицу у резултатски егал. Питање победника у самом финишу меча решио је Славиша Ћирковић чиме је донео титулу екипи ТПР ,,Спасојевић” из Љубовије. Победничкој екипи је поред пехара припала новчана награда у износу од 200.000,00 динара док је пораженој екипи припао пехар и 50.000,00 динара.

По завршетку финала уручене су захвалнице појединцима и организацијама које су помогле одржавање овог турнира. Када је реч о појединачним признањима, најбољи стрелац овогодишњег турнира је Филип Благојевић, играч екипе ,,Горан и син” са 13 погодака. За најбољег голмана проглашен је Немања Марковић из екипе ,,Бербер Милано” док је његов саиграч, Лазар Живановић проглашен за најбољег играча турнира. Појединачне награде и захвалнице уручио је председник Спортског савеза општине Љубовија Саша Марковић док је награде за прва три места у име генералног покровитеља турнира уручио председник општине Љубовија Милан Јовановић.

Спортски савез општине Љубовија захваљује свим екипама учесницама као и свима онима који су помогли организацију овог турнира.
Спортски савез општине Љубовија

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa