Инфо

14. август 2023.14. авг 2023.
Уз подршку лакше до подвига (фото: Д. П.)

Уз подршку лакше до подвига (фото: Д. П.)

Пауновић до новог подвига

О шабачком "човеку од гвожђа" детаљније смописали претходне године када је на такмичењу Iron man у Аустрији успео да заврши надметање у екстремном триатлону са деоницама које су неколико пута дуже него у олимпијској верзији овог спорта. Годину дана након успеха у Аустрији, остварио је, чини се, још већи у Мађарској.

Бициклистичка стаза велики изазов (фото: Д. П.)


Да би оставрили резултат и завршили такмичење Нађатад - Extreme man, неопходно је да препливате 3,8 км, возите бицикл 180 км и претрчите маратон, односно 42,2 км и све је то учинио Душан Пауновић за 12 часова, 44 минута и 39 секунди. Оно што овај подвиг чини већим од прошлогодишњег су временски услови, нешто веће дистанце и незгодна подлога.

-Пливачка деоница је била око 600 метара дужа од предвиђене, стаза за бициклистички део је била изненађујуће валовита и уз 1.200 метара успона, док је маратонски део био на стази какву маратонци уопште не воле, смењивали су се асфалт, коцка, трава, кривудави делови. Уз све то, време је било јако лоше, киша, ветар, за август хладно, а у једном делу маратонске трке је уследио потоп, баре, потоци - истиче Пауновић и додаје да је све то што је прошао дало на осећају оствареног успеха.

Циљ је остварен (фото: Д. П.)


-Свеукупно време јесте нешто лошије него у Аустрију, међутим услови су били много тежи, те сам врло задовољан. Највећу захвалност дугујем својој партнерки која је све време била уз мене, пружајући подршку на сваки начин. Све што сам у животу остварио дугујем њеној потпори и разумевању. Подршку сам имао и од другара Александра који је из Немачке кренуо за Србију, али је дошао у делу бициклистичке трке да подржи пријатеља.

Пливачки део је Шапчанин прешао у времену 1:28,97, бициклистички 6:43,30, а тркачки 4:14,24.

Партнерка подршка током целог надметања (фото: Д. П.)
Д. Б.

Најновији број

30. новембар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa