Инфо

18. септембар 2023.18. сеп 2023.
Дуо истакнутих уметника наступа у оквиру Шабачке концертне сезоне

Дуо истакнутих уметника наступа у оквиру Шабачке концертне сезоне

У четвртак, 21. септембра, у Музеју шабачких Јевреја са почетком у 19 часова, наступиће дуо реномираних извођача - флаутисткиња Лаура Леваи Аксин и гитариста Зоран Крајишник.

Поред тога што њихове каријере краси изузетан педагошки рад и звања редовних професора на Академији уметности Универзитета у Новом Саду, овај састав са великим успехом концертира у земљи и иностранству.

Лаура Леваи Аксин је наступала на бројним манифестацијама, укључујући Номус, Бемус, Музичко бијенале у Загребу, Југословенску трибину композитора у Опатији, Летњи фестивал у Херцег Новом, Будва „Град театар”, фестивал „Сабато Серра“ у Торину, Фестивал модерних уметности у Берлину и многе друге. Лаура Леваи Аксин је соло флаутискиња Војвођанског симфонијског оркестра и оркестра Опере Српског народног позоришта у Новом Саду. Наступа са камерним оркестром „Цамерата Ацадемица“ из Новог Сада и ансамблом за нову музику „Мусица вива“.

Са само 16 година, гитариста Зоран Крајишник снимио је своју прву самосталну плочу за сарајевски Дискотон. Добитник је награда на престижним такмичењима и фестивалима за гитару - такмичење у Волосу, Реканатију, Ливорну, Барију и Риму. Наступао је као солиста са симфонијским оркестрима Русије, Словачке, Немачке, Француске, Данске и других земаља. Чест је извођач на Гуитар Арт Фестивалу у Београду, КоторАрт фестивалу и НОМУС-у. Један је од оснивача Асоцијације гитариста Србије. Од 2012. до 2015. године је вршио дужност декана Академије уметности Универзитета у Новом Саду.

На програму су дела Телемана, Пуланка, Пјацоле, Мартина и Ди Марина.

Улаз на концерт је слободан.


Догађај је део "Шабачке концертне сезоне 2023" коју организује Центар за добру музику из Шапца. Генерални покровитељ сезоне је град Шабац. Спонзори су Елиxир Фондација и СЕТ д.о.о. Донатори концертне сезоне су Луси и Норм Хинман.


Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa