Инфо

19. септембар 2023.19. сеп 2023.
Други у Србији (фото: КК Зорка сајт)

Други у Србији (фото: КК Зорка сајт)

Зоркаши вицешампиони Србије

Кајак клуб "Зорка" је сезону завршила са 28 појединачних медаља на Првенству Србије, два трећа, једним четвртим и једним петом местом у екипној конкуренцији, односно свекупним другим местом међу екипама у Србији.

Шапчани су на екипном првенству освојили зборно, у четири старосне категорије 410,5 бодова, а у конкуренцији 24 екипе боља је била само екипа Таркета. Паланчани су били врло убедљиви и доминантни, заслуживши 592,5 поена. Војводина је трећа са 378 поена.

Сениори нису успели да одбране титулу, у укупном екипном пласману су били трећи, а Првенство ће остати упамћено по изузетној борби сениора где је шампионска екипама Војводине имао свега шест бодова више од Зорке. Код најмлађих, пионира, борба је такође била неизвесна, а радовао се на крају Таркет, Дунав је други, а Зорка трећа. Само један и по поен је недостајао "зоркашима" да буду четврти код јуниора и трећи међу кадетима, али су ипак остали иза, редом: Таркета, Дунава, Београда и БСК (јуниорска конкуренција), односно Таркета, Дунава и БСК (кадетска).

На појединачном нивоу, Зорка је освојила 28 медаља. Шапчани имају 12 шампионских посада, шест које су биле друге и десет посада са бронзама око врата.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa