Инфо

28. септембар 2023.28. сеп 2023.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

Тамара сакупља километре за малу Ленку

Шапчанка Тамара Шашић један је од капитена тимова који учествују у изазову "Ко те јури" (КТЈ). КТЈ чини група спортиста који трче, тренирају и такмиче се, а прикупљене километра продају у хуманитарне сврхе. На овај начин од почетка године прикупили су по пола милиона динара за девојчицу Ирис Станојевић и дечака Данила Балаћа. Током септембра новац сакупљају за малу Ленку Анђелковић.

Укупно седам тимова, са 175 тркача, учествује у изазову, а на крају овог месеца ће продати сакупљене километре. Најуспешнији је тим који који до краја месеца истрчи највише километара. Поред рекреативаца из Србије у изазову учествују и такмичари из Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Хрватске.

"Глас Подриња" је о Тамари, иначе припадници Граничне полиције, писао у више наврата. Шапчанима је позната и као неко ко лети трчи у 5 ујутру, а мотивисала је и неке суграђане да јој се придруже.

-Сјајне људе који ово организују већ сам познавала са разних трка које трчимо. Учествовала сам у претходна два изазова након чега сам позвана да будем и капитен једне екипе. Свакодневно се трудим да своју љубав према трчању пренесем на друге и да их мотивишем, а ово је још један корак даље самим тим сто управо кроз ту љубав имам могућност да некоме помогнем сваким кораком. Осећај је неописив, каже Тамара.Ленка Анђелковић рођена је 2020. године. Због компликација на порођају остала је без кисеоника, након чега јој је установљено кашњење у психомоторном развоју, као и хипотонија и хипертонија појединих група мишића. Средства су јој потребна за специјалистичке и контролне прегледе, физикалне терапије, дефектолошке и логопедске третмане, за краниосакралне терапије, хипотерапије, хидротерапије, терапије кисеоником, за ортопедска помагала, опрему за вежбање у кућним условима, медицински потрошни материјал, лабораторијске услуге, за трошкове апотеке као и за путне трошкове и смештај.

Наредни изазов, за неко друго дете, организоваће се у јануару.


За Ленку Анђелковић можете послати СМС: 1162 на 3030 или уплату извршити директно:
Уплатом на динарски рачун: 160-6000001248359-45
Девизни рачун: 160-6000001248569-94
Глас Подриња

Најновији број

20. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa