Инфо

5. октобар 2023.5. окт 2023.
Саопштење градоначелника Шапца Александра Пајића

Саопштење градоначелника Шапца Александра Пајића

Саопштење градоначелника Шапца Александра Пајића преносимо у целости:

-Поштовани суграђани,
Од доласка на функцију градоначелника Шапца, пре тачно три године, одговорно и домаћински сам се понашао мислећи о интересу свих Шапчана. За три године урадили смо много великих пројеката чији су резултати видљиви и проверљиви. Набројаћу само неке од великих пројеката које смо самостално, са својом државом, или Европском унијом одрадили.

Уз помоћ државе урађен је ауто-пут Рума-Шабац, нов мост преко Саве, отворена је кинеска компанија ,,Минт” која ће у своје четири фабрике запослити преко 2.600 наших суграђана, реконструисали смо Дом културе на Мишару, реконструисали железничку станицу. Нисмо грађане задужили ни један једини динар, а вратили смо милијарду и 300 милиона динара наслеђених дугова. Обезбедили смо бесплатан превоз за пензионере, бесплатне уџбенике за ђаке прваке, смањили цену вртића за 30 одсто, урадили преко 110 километара путне инфраструктуре без учешћа грађана, преко 20 игралишта за децу, нове спортске терене и фискултурне сале, купили спортску халу ,,Зорка, отворили комплекс отворених базена са балоном на олимпијском базену, урадили нов Научни центар, на Тријангли урадили објекте за 70 најугроженијих суграђана, завршавамо нову Савску улицу са бициклистичком и пешачком стазом, у потпуности санирамо депонију ,,Дудара” на реци Сави, са пољопривредницима су купљена 73 нова трактора и доста пољопривредне механизације.

Пошто ће парламентарни избори бити заказани за 17. децембар, сматрао сам да је у интересу грађана Шапца да у исто време буду и локални избори. Морали би два пута у року од неколико месеци грађани да изађу на две врсте избора. Уштедећемо новац свих Шапчана који би био потрошен на организацију и спровођење избора у децембру и на пролеће. Из тог разлога поднео сам оставку на место градоначелника Шапца како бисмо у једном дану могли да спроведемо две врсте избора. Од момента подношења оставке, у року од 30 дана, на предлог Министарства државне управе и локалне самоуправе Влада Републике Србије распустиће Скупштину града Шапца и именовати привремени орган. Обављаћу функцију председника привременог органа до завршетка изборног циклуса и именовања нове скупштине.
Захваљујем се свим грађанима на поверењу које су ми указали, а пре свега поверењу који су дали Српској напредној странци и председнику државе Александру Вучићу. Чека нас још много заједничког рада и великих пројеката које треба да остваримо у наредне четири године.

Наставимо да радимо и од Шапца правимо град будућности, стоји у саопштењу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa