Инфо

6. новембар 2023.6. нов 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Пајић: Потврђено пет изборних листа за локалне изборе, још нема великих опозиционих странака

До сада је на подручју шабачке локалне самоуправе за предстојеће локалне изборе 17. децембра потврђено пет изборних листа, редом: Српске напредне странке, покрета „Западна Србија“, Српске радикалне странке, Рускe странке и Европске зелене партије. Прве две листе имају свих 69 кандидата, СРС је предложила 23, Руска страна 15, а Европска зелена партија 23 одборничка кандидата.

Како истичу у СНС, која ће наступити под редним бројем један, брзина којом су сакупљени потписи сведочи о подршци суграђана.

-Српска напредна странка је за два часа прикупила 1.395 потписа и то показује величину странке, озбиљност у раду и велику заинтересованост наших суграђана да дају подршку и председнику Републике за парламентарне изборе, као носиоцу листе и за парламентарне и за локалне изборе. Занимљиво је да још увек нема великих опозиционих странака, ни Двери, Заветника, Покрета Краљевине Србије, Небојше Зеленовића, Здравка Поноша. Сви они имају одређене проблеме. Небојша Зеленовић каже да је прикупио 1.100 потписа, а за изорну листу је довољно 800. Према неким нашим информацијама отприлике је сакупио око половину потписа, исто се односи на Здравка Поноша, Социјалистичка партија Србије такође није предала изборну листу, свима њима треба много времена што говори онезаинтересованости суграђана. На скупљању гласова из читаве Поцерине, у Волујцу, од 10 до 18 часова укупно је осам грађана подржало листу Небојше Зеленовића, двоје из Шапца и шест из Метлића. Слично је било и у Мачви, у Прњавору је за читав један дан скупљено укупно 40 потписа. Између њих трају велике борбе. На републичком нивоу су и Небојша Зеленовић и Драган Ђилас и Здравко Понош у истом табору, на локалу Небојша Зеленовић не може да се договори са Татјаном Марковић Топаловић око листе, иду сасмостално на изборе. Оно што је најбитније они нека се баве собом, ми се бавимо и грађанима Шапца и Српском напредном странком. Задовољни смо што је оволико поверење грађана Шапца и заиста мислим да Шабац не сме да стане и да ћемо замолити наше суграђане да и 17. децембра покажу снагу коју овај град има – рекао је др Александар Пајић, потпредседник Градског одбора Српске напредне странке
ГП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa