Инфо

9. новембар 2023.9. нов 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Митровдански вашар и Азбуковачки базар у Љубовији

У Љубовији је одржан традиционални митровдански вашар. У оквиру њега већ 4. пут одржава се и „Азбуковачки базар“, који организује Туристичка организација општине Љубовија.

- Догађај има за циљ окупљање излагача и произвођача домаћих и традиционално припремљених производа. Овогодишњи базар окупио је двадесетак излагача и био је изузетно посећен. Своје производе излагали су учесници из Александровца, Београда, Злакусе, Уба, Коцељеве, Ваљева, Лазаревца, Руме, Шапца, Осечине, Пецке и Љубовије. Такође, учешће су узели Удружење жена „Вила“ и Средња школа „Вук Караџић“ из Љубовије на чијем штанду су били традиционално припремљени колачи и сувенири, дело ученика ове школе – изјавила је Јелена Тешић, директорка Туристичке организације општине Љубовија за Ljubovija.info.

Међу излагачима били су произвођачи газдинства Бајић из Шапца, а посетиоци су имали прилику да дегустирају домаћи сок од дуње, јабуке и ароније.

Понуда је била изузетно шаренолика, на тезгама су се нашли разни домаћи производи, воћни џемови, сува шљива, ликери, слатка и слана зимница, сухомеснати производи, млечни производи, грнчарија, сувенири, ручно рађени славски аранжмани, цвеће и остало.

ГП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa