Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

СПС: Ипак није свеједно

Градски одбор Социјалистичке партије Србије одржао је конференцију за медије на којој су говорили о најважнијим темама којима ће се бавити уколико буду део локалног парламента. Социјалисти су истакли да ће се залагати за социјалну правду и једнакост, институције и стручност, поштовање Закона о раду и афирмација школског спорта.

Др вет. мед. Никола Милутиновић, председник ГО СПС истакао је да су добили искрену подршку од људи и у граду и у селу за излазак на престојеће изборе, те да им то представља и мотив и обавезу.

-Када су и питању социјална правда и једнакост на локалном нивоу борићемо се за то да сви основци добију бесплатне уџбенике и нећемо гласати за буџет који то не буде предвиђао. Социјална правда подразумева и да се деци, чији су родитељи тешког материјалног стања, обезбеде вртићи уз неке повољности или бесплатно. Такође, нема довољно бесплатних паркинг места испред институција, поготову здравствених установа, рекао је др Милутиновић.

Милош Лукић, члан ГО и председник привредног савета СПС-а рекао је да ће, уколико буду имали прилику да учествују у власти, позвати све привреднике да предложе чланове управних и надзорних одбора јавних предузећа и установа и да неће гледати партијску припадност предложених људи. Такође, да ће строго инсистирати на примени Закона код избора директора јавних предузећа и установа, као и о њиховим стручним квалификацијама и радним биографијама.
-Ми из СПС-а немамо чега да се стидимо, ни наших диплома, ни радних биографија. Од наших принцима нећемо одступати. Инситираћемо да се строго поштује Закон о раду и да после две године, свако ко је имао уговор на одређено, добије стални посао. Тиме ћемо онемогућити да се Закон изиграва од стране јавних предузећа и установа. Нашим бирачима могу да поручим да ипак није свеједно, рекао је Милош Лукић.

Марко Исаковић, професор физичког васпитања и члан ГО и председник обора за спорт и омладину СПС-а, навео да је ће се ГО СПС-а залагати за развој школског спорта, за такмичења у оквиру школског спорта, за враћање деце свих узраста у школски спорт, као и за повратак деце компетентним стручњацима, односно професорима физичког васпитања.

-Омогућићемо надареној деци, а и помоћи спортским колективима у нашем граду, да изврше правилну, у складу са науком, селекцију. То подразумева детекцију, идентификацију и развој талената. Са друге стране, деца која не прођу селекцију за клубове стећи ће навику и потребу за бављењем рекреативним спортом. Такође ћемо се залагати за значајнија злагања у пара-спорт како би деца са проблемима у развоју стекла могућност да се имлементирају у нормалне токове живота, рекао је Исаковић.

-На републичком нивоу СПС је предложио да се пољопривредним произвођачима, који нису могли увек да уплаћују обавезе према држави, то отпише, како би свако ко је напунио 65 година добио пољопривредну пензију. Када су била најтежа времена '90-их, када смо били под санкцијама и притисцима, ти људи су нас хранили. То су мала индивидуална домаћинства. Свако ко је имао неког у селу ишао је викендом по храну, да има од чега да живи преко недеље. Ти људи више нису у могућности да хране стоку или обрађују земљу и треба им омогућити пензију да могу пристојно да живе, рекао је др Никола Милутиновић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa