Инфо

4. јануар 2024.4. јан 2024.
By https://hvs.hr/predstavljeni-logo-i-slogan-europskog-vaterpolskog-prvenstva-2024/, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=75537193

By https://hvs.hr/predstavljeni-logo-i-slogan-europskog-vaterpolskog-prvenstva-2024/, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=75537193

Позната имена у четири селекције

У Хрватској је данас стартовало Европско првенство за ватерполисте. Ватерполо клуб "Шабац" у садашњим саставу има једног репрезента, али шабачки љубитељи овог спорта могу у Дубровнику и Загребу видети седам играча које су донедавно гледали у капици Шапчана.

Аљоша Мачић наступа ове сезоне за Шабац Еликсир, док на ЕП представља Црну Гору. У првом мечу су Црногорци тек након петераца савладали Француску, 20:19 (регуларни ток 10:10), а Мачић је био део стартне поставе и једном се уписао у стрелце.

А. Мачић (фото: ВК Шабац фб)


За Србију не игра нико из актуелног састава овдашњег клуба, али су међу репрезентативцима голман Радослав Филиповић који је три сезоне бранио за Шабац, потом Никола Лукић, као и Марко Радуловић, први је данас члан Орадее, док су други и трећи првотимци Новог Београда. У петак Србија игра против Израела.

Двојица репрезентативаца Грузије такође су значајне кораке направили у екипи Шапца. Ника Шушијашвили се играма на Градском базену наметнуо Новом Београду, док је међу Грузинима и актуелни играч Звезде, Душан Васић који је за Шабац наступао у сезони 2019/20. У првом мечу Грузија је убедљиво поражена од Италије 22:5. Васић је постигао један гол, док се Шушијашвили није уписивао мешу стрелце.

Н. Шушијашвили (фото: MN press)


На концу, међу репрезентативцима Словачке је Марек Ткач, ватерполиста Шапца у сезони 2020/21. Слогваци у првој утакмици играју против Словеније.

Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa