Инфо

7. јануар 2024.7. јан 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Прослављен Божић у Саборном храму у Шапцу

Божић, најрадоснији хришћански празник, прослављен је у Шапцу. Након свете Литургије у Саборном храму, уследило је традиционално ломљење чеснице у порти.
Света Литургија/Глас Подриња

- Они најсрећнији добили су златник који је дар Града Шапца и два сребрњака који су дарови Саборног храма и Удружења инвалида рада. На најрадоснији хришћански празник, дан Рођења Исуса Христа, треба да будемо у својим породицама, да негујемо веру, мир и благостање, да се боримо да наш српски народ буде радостан како у 2024. тако и у годинама које долазе, истакао је председник Привременог органа града Шапца др Александар Пајић и све поздравио радосним хришчћанским поздравом: Мир Божји, Христос се роди!
Глас Подриња

Златник у чесници пронашла је Гордана Поповић из Клења.
Гордана Поповић/Глас Подриња

Станко Тривуновић, старешина Саборног храма, захвалио је дародавцима који су се потрудили да чесница буде припремљена како доликује.
- Такође, захваљујем свима који се својим присуством улепшали овај дан. Нека нас Богомладенац Христос све озари светлошћу Богопознања, да у радости овај празник дочекујемо и прослављамо сви заједно, као једна породица у Саборном храму сабрани око нашег Епископа на многаја лета. Срећно и Богом благословено, Христос се роди!
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa