Инфо

11. јануар 2024.11. јан 2024.
Beta/Saša Djordjević

Beta/Saša Djordjević

Влада Србије усвојила уредбу о расподели подстицаја у пољопривреди

Влада Србије усвојила је данас Уредбу о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2024. години, којом се распоређује део буџетских средстава у износу од око 77,5 милијарди динара.

Уредбом је прописан обим средстава, врсте и максимални износи по врсти подстицаја у пољопривреди и руралном развоју за 2024. годину у циљу подршке недовољно развијених области пољопривредне производње и унапређење конкурентности пољопривредних газдинстава, наводи се у саопштењу Владе, преноси Бета.

Влада је, на иницијативу Министарства за бригу о селу, усвојила и уредбе о утврђивању три програма доделе бесповратних средстава - за куповину сеоске куће са окућницом, куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва и организовање манифестације „Михољски сусрети села“ на територији Србије за 2024. годину.

Кроз програм куповине сеоских кућа са окућницом, за који је опредељено 500 милиона динара, подстиче се останак и повратак младих у села, док је за куповину минибусева и решавање питање мобилности сеоског становништва, у овој години Влада определила 120 милиона динара.

Ради "неговања традиционалног начин живота и културно-историјског наслеђа", подржана је и манифестација „Михољски сусрети села“ са укупно 50 милиона динара.
ГП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa