Инфо

13. јануар 2024.13. јан 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Годишња изложба Удружења ликовних стваралаца Шапца до 25. јануара у Музеју

„Годишња изложба Удружења ликовних стваралаца Шапца представља значајан културни догађај, не само на локалном нивоу, већ и на регионалном.“, истиче председник Удружења др Драган Марковић Маркус.

Поставка у Народном музеју у Шапцу пресек је годишњег стваралаштва уметника.

Фото: "Глас Подриња"


-Посетиоци Музеја имају прилику да дубље проникну у домаћу савремену уметност откривајући нове таленте и етаблиране уметнике подстакнуте различитим перспективама и наративима. Успостављање дијалога између савремене уметности и јавности свакако је чин друштвене повезаности, али и платформа за промовисање улоге уметника и уметности у савременом друштву – рекао је Марковић и додао да је изложба и ове године селекционисана, те да су за излагање одабрани уметници различитих генерација, нивоа уметничког образовања, изражајних форми који константно преиспитују свој однос са стварношћу и креативни одговор на свет и доживљено.

Фото: "Глас Подриња"


-Избор експоната био је резултат познавања шабачке ликовне сцене и критичке анализе квалитета одабраних дела. На конкурс је приспело 92 визуелна предлога од 58 аутора, а одабрана су 62 експоната од 46 аутора који су се представили кроз различите технике.

На изложби отвореној до 25. јануара изложене су слике, скулптуре, фотографије и цртежи.25. јануара
М.Ж.Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa