Инфо

17. јануар 2024.17. јан 2024.
Ж. Милошевић (фото: Глас Подриња)

Ж. Милошевић (фото: Глас Подриња)

Живан Милошевић - спортски радник Подриња 2023. године у избору Гласа Подриња

Година 2023. била је апсолутно година пробоја једног новог спорта из Шапца до интернационалних висина. О успесима овдашњих баскинаша смо писали и током године и недавно поводом избора, а још једно признање за достигнућа у овој јединственој инклузивној дисциплини заслужио је неко ко је у овом спорту од првог дана. Добитник признања за спортског радника 2023. је Живан Милошевић.

Живан Милошевић је тренер баскин секције Спортског савеза особа са инвалидитетом Шабац од 2019. године, а у 2023. осим што је заједно са Душаном Марковићем и Зораном Љубишићем водио тренинге, био је и играч који је допринео успесима у Италији.

Тренер и играч баскин секције ССОСИ Шабац (фото: Глас Подриња)


Милошевић је рођен 1991. године, тренутно је на докторанд физичке културе, налази се на докторским студијама, а похађао је у Италији и семинар за баскин тренере и велика је вероватноћа да ће бити први лиценцирани тренер овог спорта у Србији.

Посвећен је раду са особама са инвалидитетом. Аутор је пројекта спорта и физичке активности за децу која похађају школски програм по индивидуалном образовном плану (ИОП), реализованог као пилот пројекат током маја и јуна 2023. године. Уз њега у реализацији учествовали тренер Зоран Љубишић и дефекторлог Никола Ђурђевић.
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa