Инфо

31. јануар 2024.31. јан 2024.
фото: Библиотека шабачка фб страница

фото: Библиотека шабачка фб страница

Теодора, Јасмина и Марија исплелe најлепше приче

Теодора Канкараш, Јасмина Лазаревић и Марија Кандић победници су литерарног конкурса за необјављену причу "Исплети ми причу" који је организовала Библиотека шабачка. Теодорина прича је изабрана у категорији средњошколки и срдњошколаца, Јасмина је изабрана у категорији пензионера, док је Марија оставила најбољи утисак на жири међу причама конкуренције одраслих.

Осим поменутих, једногласном одлуком жирија, додељене су и две специјалне награде. Изабрани су Мирјана Стојадиновић и Душан Благојевић.

Pixabay


Преносимо саопштење резултата литерарног конкурса за необјављену причу са фејсбук странице Библиотеке шабачке, које потписује Марија Стевановић.

Библиотека шабачка је прошле године расписала Литерарни конкурс за најбољу необјављену причу. Пристигао је велики број радова у свим категоријама. Жири у саставу: др Славица Лукић, Даниела Берић Дамњановић, професорке српског језика и књижевности и библиотечки жири (Весна Тимотић, Марија Стевановић, Кристина Алексић, професорке српског језика и књижевности и Александра Ердевички Томић, дипломирани филолог), једногласно је донео одлуку да награду за најбољи рад у категорији средњошколаца добије Теодора Канкараш за причу „Под сенкама старих храстова“. У категорији пензионера најбољом је проглашена прича „Једне далеке хладне зиме“ ауторке Јасмине Лазаревић. У категорији одраслих најбољи је рад „Изгубљена прича“ ауторке Марије Кандић. Жири се сложио да се због квалитета радова доделе и две специјалне награде, и то за приче „Скок“ ауторке Мирјане Стојадиновић и „У реду“ Душана Благојевића.

Свечано проглашење победника и додела награда одржаће се у Библиотеци шабачкој, 28. фебруара 2024. године, на Национални дан књиге.

Захваљујемо се свим ауторима који су подржали Литерарни конкурс. Верујемо да ће постати традиција и да ће мотивисати што већи број Шапчана, чланова Библиотеке, да пишу и креативно се изразе.
Марија Стевановић


Pixabay
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa