Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Позив пољопривредницима да поднесу захтев за подстицаје по хектару биљне производње

Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи од 18.000 динара расписан је данас, 1. фебруара, и трајаће до 1. марта текуће године, а објављено је на сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.



Подсећамо да је неопходно да пре подношења захтева за остваривање права на ову врсту подстицаја, пољопривредник изврши обнову регистрације за текућу годину у еРПГ, стоји на сајту ресорног Министарства.


Право на подстицаје имају искључиво пољопривредни произвођачи који пријављено земљиште и обрађују у своје име и за свој рачун. Како је наведено, субвенције неће моћи да користе власници земље који ту земљу заиста не обрађују, већ је дају у закуп другом лицу.

-Подстицаји се остварују по површини биљне производње за засејане, односно засађене и пријављене површине под одговарајућом биљном културом, до највише 100 хектара. Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу поднети захтев за подстицаје на порталу еПодстицаји, објављено је на сајту Министарства.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa