Инфо

4. фебруар 2024.4. феб 2024.
Pixabay

Pixabay

Начини суочавања просветара са поремећајима понашања деце и трауматским стресом

Тродневну обуку "Унапређивање компетенција запослених у систему образовања у области заштите менталног здравља младих", успешно је завршило 46 просветних саветника из свих школских управа, саопштено је из Министарства просвете. Циљ обуке је да укаже запосленима у просвети на начине како да се носе са поремећајем понашања деце и трауматским стресом код деце.

Поремећаји интелектуалног, социјалног, емоционалног развоја, ментално благостање младих, асертивна комуникација, како да се запослени носе са поремећајем понашања деце, трауматским стресом код деце, као и све остале теме којима сте се бавили током обуке, оснажују вас за даљи рад са свим нашим психолозима и педагозима који очекују нашу подршку. Важно је да запослени у школама благовремено препознају и реагују на одређену ситуацију уз укључивање, уколико је потребно, представника система здравствене и социјалне заштите - истакла је министарка Славица Ђукић Дејановић, а пренело Министарство просвете.

Ова обука је организиована у сарадњи Министарства просвете са Институтом за ментално здравље и Заводом за унапређивање образовања и васпитања.
ГП/Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa