Инфо

13. фебруар 2024.13. феб 2024.
Стојићевић, Дамњановић, Поповић (фото: Глас Подриња)

Стојићевић, Дамњановић, Поповић (фото: Глас Подриња)

Кадети на припремама у Шапцу

Најбољи кадети Србије (рођени 2006. године и касније) тренирају у Шапцу од 12. до 14. фебруара припремајући се за наставак сезоне и такмичења која их очекују током лета. На списку су три члана Металопластике Еликсир.

Међу 20 рукометаша које је селектовао Дарко Тривковић су: Вања Дамњановић (голман), Вук Стојићевић (пивотмен) и Петар Поповић (десни бек). Уз њих је и помоћник Тривковића, некадашњи капитен Металопластике Милош Митровић. Кадетску селекцију овог лета очекује Европско првенство у Подгорици. Део репрезентације је и Вукашин Павловић, али оне је пропустио окупљање јер је био на Исланду са екипом.

Кадети након јануарске победе против Француске (фото: РСС)


-Проверавамо домаће играче, јер је у марту ново окупљање, надамо се и провере против неке од домаћих екипа и све то је пут ка стварању јасне слике ко у августу може бити бољи на Европском првенству – рекао је Митровић.

Чланови Металопластике поносни што су део тима

-Поносан сам што сам селектован, то је увек част. Екипу чине одлични рукометаши и сјајни момци. Имамо предуслове да напредујемо, будемо бољи и да остваримо успех. Себи сам задао да максималним залагањем добијем нови позив и наравно да сањам да будем део екипе на Европском првенству - речи су голмана вање Дамњановића.


-Част је бити у репрезентацији. Знамо да конкуренцију чини око 50 играча и треба се изборити за место. Конкуренција је велика, што је добро за наш рукомет, али и појединце, имамо још већи мотив да вредно тренирамо у сјајној атмосфери каква влада у екипи - рекао је Петар Поповић.


Ово је друга фаза припрема за Европско првенство. Важно је да градимо тимски дух, јачамо снагу колектива и да дамо јасну слику селектору ко може остварити највише у Црној Гори на лето. Даћемо све од себе на сваком тренингу да заслужимо поверење - додаје је Вук Стојићевић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa