Инфо

14. фебруар 2024.14. феб 2024.
Фото: Званична фб страница Завода за јавно здравље Шабац

Фото: Званична фб страница Завода за јавно здравље Шабац

У хотелу "Слобода" у Шапцу одржана стручна конференција

Конференција је била посвећена препознавању потреба пацијенткиња са раком дојке и грлића материце током лечења, као и подршке на локалном нивоу
У хотелу Слобода у Шапцу 13. фебруара, одржана је Стручна конференција посвећена препознавању потреба онколошких пацијенткиња са раком дојке и грлића материце током лечења, као њихове подршке на локалном нивоу.

Ова конференција представља део пројекта: Национални центар за подршку и едукацију оболелих од рака дојке и рака грлића материце – Центар за подршку.

У име Завода за јавно здравље Шабац на овој конференцији учешће је имала др Ана Пајичић, спец. социјалне медицине, која је том приликом изнела епидемиолошке податке о кретању обољевања од рака дојке и грлића материце у Мачванском округу. Посебан акценат је ставила на значај превенције у борби против ових болести са освртом на предавња која реализује Завод за јавно здравље Шабац у свим
средњим школама у Мачванском округу на тему превенције ХПВ вируса и промовисање ХПВ вакцине.

У име Дома здравља "Др Драга Љочић" Шабац, конференцији су присуствовале др Јасмина Станковић, директорка установе и др Соња Ђерић, помоћник директора за медицинске послове.

Модераторка ове конференције била је др Емилија Вуковић, потпредседница Женског центра Милица.
ГП

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa