Инфо

21. фебруар 2024.21. феб 2024.
beogradskisajamturizma.rs

beogradskisajamturizma.rs

Отворен 45. Међународни сајам туризма у Београду

45. Међународни сајам туризма, на коме ће до 25. фебруара, више од 27 земаља и око 400 излагача представити понуду, отворен је вечерас на Београдском сајму, преноси Бета.

Председник Србије Александар Вучић, у присуству министра туризма и омладине Србије Хусеина Мемића и министарке туризма Грчке Олге Кефалојани, земље партнера, свечано је отворио манифестацију.

Овогодишњи слоган сајма који је од сутра отворен за посетиоце је "Авантура почиње овде". Први пут ће наступити Камбоџа, Еквадор, Света Луција и Либија, а земље које се враћају и поново ће учествовати су Индонезија, Куба и Сао Томе и Принципе.

Србија ће своје туристичке потенцијале представити кроз наступе ТОС-а, ТОБ-а, Туристичке организације Војводине, као и многобројних регионалних и локалних туристичких организација из свих делова Србије.

Међу излагачима биће и Министарство туризма и омладине, Скијалишта Србије, Завод за заштиту природе, Природњачки центар Свилајнац.

ТОБ ће представити предстојећу специјализовану изложбу ЕXПО 2027 у Београду.

Током сајма ће бити одржани пословни састанци, па је тако већ више од 100 професионалних купаца заказало више од 500 састанака преко Б2Б платформе.

Истовремено са Сајмом туризма на Београдском сајму је организован и 19. Међународни сајам хотелско угоститељске опреме ХОРЕЦА-ОПРЕМА.

Србија, према подацима светске туристичке организације, има највеће раст прихода од туризма у прошлој години, у односу на 2022. годину, који износи 79 одсто.
Извор: Бета

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa