Инфо

23. фебруар 2024.23. феб 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Почела исплата по хектару, продужен рок за пријаву

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде саопштило је да је рок за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи од 18.000 динара по хектару продужен до 1. априла ове године, као и да је данас је почела и исплата ове врсте субвенције. Подсетили су пољопривредне произвођаче и да се подношење захтева за подстицаје по хектару биљне производње и за рефакцију акцизе одвија независно од подношења захтева за субвенције за набавку сертификованог семена.

-Неопходно је да пре подношења захтева за подстицаје по хектару биљне производње у електронском Регистру пољопривредних газдинстава пољопривредници уреде податке о површинама и биљним културама на парцелама и да изврше обнову регистрације пољопривредног газдинства. За подношење захтева за субвенције за ову меру није потребно поседовање фискалних исечака (рачуна). Подстицаји се остварују по површини биљне производње за засејане, односно засађене и пријављене површине под одговарајућом биљном културом, до највише 100 хектара, стоји у саопштењу.

Право на подстицаје имају искључиво пољопривредни произвођачи који пријављено земљиште и обрађују – у своје име и за свој рачун, а субвенције неће моћи да користе власници земље који ту земљу заиста не обрађују, већ је дају у закуп другом лицу.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу поднети захтев за подстицаје на порталу еПодстицаји.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa